neděle 11. března 2018

Miminko, píši ti...

Říká se, že těhotenství je nejkrásnější období ženy. Co si budeme povídat... Bolí vás celý člověk, čůrat chodíte třicetkrát za den a v noci ještě častěji, nezavážete si boty a ani si neporadíte sama s žiletkou v určitých oblastech. Ale když držíte váš vymodlený uzlíček v náručí, na to špatné zapomínáte a vzpomíná se jen na to krásné. V mysli se vám přehrávají dojemné okamžiky jako zjištění těhotenství, první kopance, rozmazlování od manžela a s úsměvem na rtech nostalgicky svíráte fotku vašeho pupíku. Na první narozeniny se slzami v očích lovíte v paměti střípky z těhotenství a vyprávíte děťátku úryvky vašich hormony omámených pocitů. A další narozeniny zas a i ty příští a přespříští... A věřte, že i v dospělosti někdy vaše miminko (vždycky to budou naše miminka! :) ) neodolá a rádo uslyší pohádku Jaké to bylo, když bylo v bříšku. Jenže člověk tak snadno zapomíná...



Proto si pořiďte pěkný deníček, do kterého můžete lepit fotky či obrázky z ultrazvuku a přehledně si zapisovat myšlenky a důležité okamžiky vašeho požehnaného stavu. Pokud ještě nemáte vybráno, ráda bych vám představila a doporučila netypický těhotenský diář The holy bible of your baby, který vznikl ve spolupráci holek z momenteeczech s instagramerkou Míšou Jonášovou. Čím je tak netypický? Nebude vám sloužit pouze jako deníček, ale také jako průvodce těhotenstvím a prvních dnů s miminkem.



Diář tvoří několik přehledně uspořádaných částí, které oddělují barevné záložky.
První třetina je rozdělena na tři období těhotenství - trimestry. Před každým trimestrem máte krátké informační okénko, následuje nedatovaný diář, za kterým se nachází dvojstrana pro záznamy a fotky z ultrazvuku, fotky těhotenského bříška a kolonky pro zapsání pocitů maminky i tatínka, poslední strana je ponechána důležitým momentům.
 


Další úsek ,,bible" je věnována růstu miminka a samozřejmě i vašeho. :-) Můžete si přehledně zapisovat míry částí těla, vlepovat fotky či si vést graf vaší váhy. Následuje obsáhlá kapitola ohledně stravování v těhotenství, kde naleznete i potraviny, kterých byste se měla po dobu jiného stavu vyvarovat, tipy na jídelníček podle Míši a nechybí ani dostatek prostoru pro zaznamenání toho, co jíte.
 


Celá jedna záložka pojednává o výbavě pro miminko a balení tašky do porodnice. Součástí jsou nejen rady, co skutečně budete potřebovat, ale také slevové kupony do různých obchodů pro děti. Můžete si vést seznam pořízené výbavičky včetně cen, díky tomu zjistíte, co vám ještě chybí nachystat. Stejně přehledný list máte i pro balení tašky do porodnice, jak pro vás, tak pro dítě.



Závěr diáře se zabývá samotným porodem a bezprostřední chvílí po něm. Najdete tu návod k sestavení porodního plánu, informace o kojení včetně Míši osobní zkušenosti s laktační krizí, místo pro důležitá telefonní čísla a dvojlist ohledně pojmenování vašeho potomka. V této kapitole se dočtete informace o vyšetřeních po porodu, výběru pediatra či často skloňovaném očkování.
Na konci diáře je prostor pro poznámky, kde můžete psát vaše pocity či dopisy miminku. Poznámkové listy lze zakoupit i náhradní na stránkách momenteeczech.



Co na diáři oceňuji nejvíce?

+ krásné designové zpracování
+ rady, tipy a osobní zkušenosti
+ místo pro fotky
+ ,,zastamdací" systém, kdy můžete v diáři nechat jen ty stránky, které vás skutečně zajímají



Diář můžete vidět ve videu zde.

A co vy, maminky, zapisovaly jste poctivě vašemu miminku všechny důležité okamžiky období, kdy vám v těle bušila dvě srdíčka? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat