středa 31. ledna 2018

Knedlo, zelo

Mezi klasicky stravujícími lidmi se traduje, že jako vegetarián musíte na mnoho jídel zapomenout. A víte co? Není to vůbec pravda. Uvařit můžete i takové masové klasiky jako rajskou, svíčkovou, gulášovou polévku či typicky české knedlo zelo. Že nevěříte? Tak si pojďte zavařit se mnou. :)

Tuhle delikatesu miluje i můj manžel - velký masožravec.

Zelí:
Nakrouhané zelí dáme vařit, vaříme zpočátku odkryté, aby zelí nezhořklo. Přebytečnou vodu slejeme a přidáme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli, osmahneme. Dochutíme solí, pepřem a celým kmínem (toho dávám dost, v zelí ho milujeme). Po chvilce zelí zaprášíme lžičkou hladké mouky a osladíme dle chuti.

Knedlík:
Knedlík dělám na několik způsobů. Od klasických houskových před bramborové k chlupatým.

Nejvíce však milujeme knedlíky dle tohoto receptu:
Nakrájíme na kostičky 6 rohlíků, přelijeme mlékem, sůl, petrželku, 2 žloutky, hrubá mouka -smícháme a necháme chvíli odležet. Zatím ušleháme ze dvou bílků sníh a promícháme s těstem. Knedlíky vaříme 20-30min.

Výpečky z tofu:
Do pekáčku nakrájíme máslo, přidáme cibuli a tofu na kostičky (nejlépe uzené či marinované). Pečeme zhruba hodinu za občasného promíchání.



                                                                  Dobrou chuť! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat