středa 3. října 2018

Pivní veganský guláš

Když jsem přemýšlela, o jaký další vegan recept bych se s vámi mohla podělit, hned jsem si říkala, že by to chtělo něco pro chlapy.

A tak mě napadl pivní guláš. Zrovna byl u nás na obědě můj tatínek s bráškou, tak jsem měla hned tři pány do odborné poroty. Jak to dopadlo? Div, že nevylízali talíře, takže ten recept tady rozhodně nemůže chybět.



Jak na to?

Nakrajíme 1-2 cibule, které dáme na olej osmahnout. Poté zasypeme sladkou paprikou, můžeme přidat i pálivou, případně použijte gulášové koření. Záleží na vás, co máte raději. Přisypte uvařené sojové nudličky v zeleninovém vývaru, promíchejte a zalijte pivem (já dala cca 3/4). Osolíme, opepříme, přidáme cca jeden stroužek česneku, zasypeme chilli zlehka (nebo klidně víc:)), zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme. Pokud máte doma nějakou naloženou zeleninovou směs, neváhejte ji použít. Já použila s fazolemi a kukuřicí. V případě, že vás babička nezásobuju takovými poklady, nevadí, stačí přidat do základu k cibuli bílou papriku, případně kukuřici, cuketu, záleží jen na vás, čemu dáte přednost. Vše povaříme. Následně zahustíme - já použila hrašku rozmíchanou ve vodě, ale samozřejmě ji můžete nahradit moukou. A vařte zhruba 20min. Poté zaprašte majoránkou, zakápněte sojovou omáčkou a přidat můžete i kečup (třeba domácí zase od té hodné babičky) na zjemnění.

Podáváme s chlebem nebo s houskovým knedlíkem (recept zde).

No, nezapomeňte k tomu rozdělat jedno orosené! Pak už to vážně nemá žádnou chybu. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat