úterý 9. října 2018

Vegan plněné knedlíky se zelím

Už jsem párkrát vzpomínala, že naprosto každé jídlo se dá uvařit ve vegan verzi. :) Však uznejte, že tyto plněné knedlíky vypadají úplně stejně jako jejich ,,masová" verze. A to ještě nevíte, že vážně luxusně chutnají! A recept je úplně jednoduchý.



Co budete potřebovat?

brambory
hrubá mouka
sójová drť
cibule
zelí
koření
sůl

Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme hrubou mouku, trochu vody a vypracujeme těsto. Cibulku osmahneme, přidáme sójovou drť uvařenou v zeleninovém vývaru a dochutíme podle svých preferencí (sůl, pepř, chilli,...). Směsí plníme připravené těsto na knedlíky a vaříme v osolené vodě.

Zelí nakrouháme, dáme vařit do hrnce, nejprve odkryté (jinak by zhořklo), později můžeme částečně přikrýt. Osmahneme cibulku, přidáme uvařené zelí, osolíme, opepříme, zasypeme celým kmínem, zaprášíme hladkou moukou a osladíme cukrem podle chuti.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat