pondělí 5. listopadu 2018

Vegan Orgasmus

Kdo by neznal řezy s poetickým názvem Orgasmus!? Prý se tak jmenují, protože při jejich konzumaci zažijete právě takové pocity. A víte, že poměrně snadno si je můžete připravit ve vegan verzi?

Plechovku ananasového kompotu rozmixujte do hladka. Na klasickou nevegan verzi se použije plechovka s celou šťávou, ale já slila asi malou skleničku a nechala tedy šťávy méně. Proč? K tomu se za chvíli dostaneme. Přidáme 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, vanilkový cukr, 1 PDP, 1 lžičku sody, od oka trochu rostlinného mléka (např. mandlové od Alpro) a trochu oleje (proto té ananasové šťávy méně, jelikož tyto tekuté suroviny nám nahrazují vejce). Vše smícháme a korpus upečeme cca 30-40 min na 160st. Je neskutečně nadýchaný a voňavý, rozhodně mám v plánu ho vyzkoušet na více způsobů.

Než nám korpus vychladne, připravíme si krém. Potřebujeme plechovku kokosového mléka (nejlépe Albert), kterou jsme nechali minimálně 24 hod v lednici nebo cca 1 hod v mrazáku, tím docílíme oddělení vody. Vodu slijeme, ztuhlý kokosový krém dáme do mísy a vyšleháme. Na plotně zatím připravíme vanilkový puding z mandlového mléka (doporučuji puding od Amylon, který je nejen vegan, ale i bezlepkový a s bio vanilkou, prodává např. Tesco). Vychladlý puding lehce prošleháme a přidáme vyšlehané kokosové mléko, trochu cukru podle chuti a čerstvé maliny.

Korpus prokrojíme a namažeme krémem, přiklopíme a celý dort také pokryjeme krémem. Dáme ztuhnout do lednice a zatím uděláme čokoládu ze 4 lžic cukru, 1 lžíce kakaa, 1 lžičky kokosového oleje, 2 lžic horké vody (vše na mírném plamenu mícháme až vznikne jemná poleva). Čokoládovou polevu nalijeme či ,,nastříkáme" na ztuhlý dort a ozdobíme nasekanými mandlemi.

Dobrou chuť.

Bohužel jsem přišla o fotky, tak snad brzy dodám. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat