neděle 18. února 2018

Happy valentine´s day

Ať už valentýn slavíte nebo ne, jedno musíme tomuto svátku nechat. Perfektní den pro to být bláznivý nejen ve vyznání lásky, ale také v kuchyni. Připravte pro svého manžela či pro své děti třeba tento kýčovitý dort či plněné jahodové cup cakes. Proč taky ne?



Valentýnský dort

Na růžový zamilovaný dort budeme potřebovat:

půl kostky másla
4 vrchovatých lžic cukru
vanilkový cukr
2 vejce
hrnek hladké mouky
prášek do pečiva
špetka soli
120 ml podmáslí
gelové barvivo

1/2 bal Philadelphia
1 bal mascarpone
1 šlehačka
cukr dle chuti

Máslo ušleháme s cukrem, poté přidáme vejce a opět důkladně vyšleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s pdp a špetku soli. Nakonec přilíváme podmáslí. Do hotového těsta vmícháme gelové barvivo. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do předehřáté trouby na 170°. Pečeme zhruba 20 minut. 

Vyšleháme sýr Philadelphia, do kterého opatrně přidáme mascarpone a následně cukr. Směs smícháme s vyšlehanou šlehačkou. Krémem pokryjeme celý dort a ozdobíme dle fantazie. 


Jahodové cup cakes se šlehačkou

8 vrchovatých lžic cukru
115g másla
3 vejce
1,5 lžičky PDP
120 ml mléka
pár kapek vanilkového extraktu
1,5 hrnku polohrubé mouky

jahodová marmeláda

šlehačka

Vyšleháme máslo s cukrem dokud nezesvětlá a neznásobí svůj objem. Zašleháme vejce, polovinu mouky s PDP. Přidáme mléko, vanilkový extrakt a po krátkém zamíchání přidáme druhou polovinu mouky. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do silikonových formiček na cup cakes. Naplníme necelou polovinu formičky, přidáme půl lžičku jahodové marmelády a přelijeme opět těstem. Formičky by ve výsledku měly být naplněny do dvou třetin. Pečeme zhruba 25 minut, minimálně 20 minut neotevírat troubu. 

Vychladlé dortíky ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou. 






Žádné komentáře:

Okomentovat