neděle 18. února 2018

Naše nezbytnosti pro miminko

Se zjištěním těhotenství začíná mimo jiné i kolotoč nákupů a příprav věcí pro miminko. Pokud očekáváte prvního potomka, je tento kolotoč o to zběsilejší. Rozhodnout se, co je skutečně potřebné a co je pouze ,,tahač peněz", je občas náročné. V obchodech praskají regály ve švech pod tíhou všech monitorů dechu, odsávaček mléka, možných i nemožných tvarů lahviček, dudlíků a kousátek. Z časopisů o mateřství na nás vykukují perfektně ,,vystajlované" maminky i miminka s nejmodernějšími přístroji a hračkami.

Ale co tedy skutečně budeme potřebovat? Samozřejmě má každá maminka hranici toho, co je pro dítě nutné a potřebné, někde jinde. Ať už z hlediska financí či oblíbenosti trendů. Já bych vám ráda představila našich top 10 produktů, které se mi osvědčily a nachystám si je i u následujícího zběsilého mateřského hnízdění. :) 



1. Celorozepínací body a polodupačky

Možná se to úplně nezdá, ale miminka jsou malá, opravdu malá. A ačkoli se říká, že děti jsou gumové, při první oblékání vašeho miminka vás přepadne obří strach, že tomu nebožátku zlomíte všechny končetiny. Řešením jsou celorozepínací body a čím dál více oblíbené polodupačky namísto těch klasických. Na body jednoduše miminko položíte a nemusíte nic přetahovat přes hlavičku (proboha, je tak velká, vážně jsem ji před pár okamžiky ze sebe vytlačila!?). U polodupaček zase nemusíte řešit ponožky. 

Zakoupíte například v Lindex či HM. 

 


2. Overaly

V prvních měsících Tobiho se mi neskutečně osvědčily overaly, ať už plyšové, teplákové nebo ty obyčejné na spaní. Nejlepší jsou na oboustranný zip či s rozepínáním mezi nožičkami. Nakupovali jsme je především v Lindex a HM. Pro chladnější měsíce do fusaku jsme Tobimu oblékali body s dlouhým rukávem, polodupačky, slabý svetřík a plyšový overal. 

 


3. Šumivý medvídek MyHummy

Tobínek není zrovna spavé dítě, o tom jsem již hovořila v několika mých videích. Ve spánku nám (ano, nám všem! :) ) neskutečně pomohl šumivý medvídek MyHummy, o kterém hovořím i zde na youtube. 



4. Suavinex dudlíky, Avent lahev

Ačkoli byl Tobi poměrně dlouhou dobu kojený, miloval dudlíky a sem tam přijal i lahev. Na dudlíky byl vybíravý a v prvním roce nevzal do pusy jiné než Suavinex s klasickou ,,kulatou" savičkou. Lahev se nám nejvíce osvědčila od Avent, která je speciálně uzpůsobena pro kombinaci kojení a podávání mléka z lahve. 



5. Fusak Elodie Details

Dlouhou dobu jsem hledala na zimní měsíce fusak, který bude nejen dostatečně hřejivý, ale také co největší, abychom ho využili ještě ve sportovní verzi kočárku. Po dlouhých úvahách jsme vybrali stylovku od Elodie Details, který vás možná překvapí počáteční cenou, ale brzy zjistíte, že nic lepšího jste pro vaše dítě nemohli vybrat. Zalézt do něj totiž budete chtít i vy sama! :) 




6. Houpací lehátko a hrací deka

Zná to každá máma, občas je potřeba mít chviličku pro sebe. Ať už na dojedení snídáno-obědu-večeře, na vytření podlahy nebo jen na běžné odskočení na wc. Pro tyto chviličky jsem nejvíce ocenila houpací lehátko a hrací deku s hrazdičkou. Léhátko mělo funkci houpání jako v náručí u maminku a zvuk tlukotu srdce, díky tomu šlo občas i naše nedoložitelné miminko na chviličku položit bez toho, aby se probudil.




7. Šátek. nosítko

A je to tady, přiznáme se! Máme neskutečně kontaktní miminko...kecám, neskutečně kontaktní jsem já, matka. :) S Tobim jsme se zamilovali do šátku. Vyzkoušeli jsme jich několik a ještě teď ve 2,5 letech se Tobi rád nese v nosítku na zádech. Šátek mě zachránil doslova před zblázněním. :) 



8. Pleny, osušky a mušelínové dečky

Pokud očekáváte miminko, ozbrojte se nekončící zásobou látkových plen. Stačí bílé úplně obyčejné, třeba ještě vaše maminka vyhrabe nějaké po vás. Pokud jich chcete mít pár hezkých pod hlavičku do kočárku, k lékaři či na přikrytí miminka v letním parnu, doporučuji mušelínové dečky od Elodie Details, hezčí materiál jsem ještě v rukou nedržela. Na osušení děťátka jsme si zamilovali velké tetra osušky, které ukazuji například ve večerní rutině

9. Rybilka, sudocream


V dnešní době je trh přesycen všemožnými mastičkami, krémy, olejíčky na miminko. Ale je zbytečné vše kupovat. Miminko stačí mýt pouze vodou a mazat krémem také není potřeba každý den. Na zadeček se nám nejvíce osvědčila Rybilka a každou kožní potíž jsme zvládli vyřešit sudocreamem. 

10. Hračka 

Jedna hračka svítí, druhá houká, třetí dělá obojí. A také jsou všechny neskutečně drahé. Jenže dle reklamy je vaše miminko prostě bude potřebovat. Je to pravda? U nás frčelo nejvíc klasické ,,hrkátko" ještě po mně, případně špendlík za 50Kč z drogerie. Výborné jsou také barevné hračky od značky Lamaze, které snadno přiděláte na boudu kočárku či na postýlku.


A co se nejvíce osvědčilo u vás? 



Žádné komentáře:

Okomentovat