Dnes jsem vyzkoušela dvoje pečící poprvé - použití mrkve a nahrazení kravského mléka rostlinným. Jedinou neveganskou složkou receptu zůstala vajíčka, která jsou ovšem od šťastných slepiček od mojí babičky. :-)
Na tento Téměř veganský koláč budeme potřebovat:
2 hrnky pol.mouky
3/4 hrnku cukru
1 PDP
1 lžička skořice
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mandlového mléka (použila jsem od Alpro)
1/2 menší cukety
1 mrkev
2 vajíčka od šťastných slepiček
Sypké suroviny smícháme v míse, přilijeme olej a mandlové mléko, přidáme dvě vajíčka. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a mrkev na jemném. Promícháme a vylijeme do vysypané formy na koláč. Můžeme posypat cukrem se skořicí, což vytvoří na koláči výbornou krustu.
Pečeme na 165° zhruba půl hodiny.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat